FunPlus Phoenix a intrat oficial în scena competițională CS: GO, cu semnarea fostei listei Heroic, a confirmat astăzi organizația. Acest anunț vine la doar câteva zile după raport de la 1pv a dezvăluit planul organizației de a semna formația daneză. Echipa va concura în sezonul inaugural al Flashpoint-ului în acest weekend.

FunPlus Phoenix este o organizație chineză de sporturi cea mai cunoscută pentru echipa League of Legends, care anul trecut a câștigat Campionatul Mondial la sporturile G2. Partea lor LoL se află în prezent pe locul șase în LPL, deși liga a fost blocată din cauza Coronavirus. Organizația sponsorizează, de asemenea, echipe din Fortnite și PlayerUnknown’s Battlegrounds. Niciodată nu au mai jucat o echipă CS: GO, făcând acest lucru primul lor pas în joc.

EROII DANEMARCEI

În timp ce se afla sub banner-ul Heroic, echipa a câștigat DreamHack Open Atlanta și mai târziu s-a clasat pe locul trei la EPICENTER 2019 și la DreamHack Open Leipzig. În prezent stau ca și A 14-a cea mai bună echipă în lume, cel mai înalt clasament pe care nucleul echipei l-a atins până acum.

Carta este formată din liderul de joc Marco „Snappi” Pfeiffer, Patrick „es3tag” Hansen, Martin „stavn” Lund, Johannes „b0RUP” Borup și Casper „cadiaN” Møller. Pe lângă păstrarea gamei complete, FunPlus Phoenix a achiziționat și antrenorul echipei, Frederik „LOMME” Nielsen.

În plus, aventura FunPlus Phoenix în Counter-Strike îi vede să devină un membru fondator al ligii Flashpoint. Această tranzacție permite organizației să se alăture altor șapte echipe fondatoare în modelul de cota de venituri al Flashpoint. Primul sezon al ligii a început la începutul acestei săptămâni, punând douăsprezece echipe una față de cealaltă pentru cota leului dintr-un fond de premii de 1,000,000 USD.

FunPlus Phoenix își va face debutul Counter-Strike în sezonul 1 Flashpoint, unde va participa pe Cloud9 în meciul de deschidere de duminică, 15 martie.

Meniu